Emailadres: mdkat@almere.nl
Twitter: @MarcoDeKat
Ik zit in de raad sinds: Maart 2014

Heel veel mensen denken dat ik al jaren raadslid ben, maar eigenlijk ben ik sinds de vorige verkiezingen pas voor het eerst raadslid. Daarvoor ben ik wel acht jaar lang fractie assistent geweest. Bij een partij als Leefbaar Almere krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen. En ik ben wel iemand die graag de ruimte pakt. Als fractie assistent liet ik me dan ook nadrukkelijk gelden. Eigenlijk ben je als assistent namelijk echt volledig vrij. Omdat je geen stemrecht hebt in de raad, kan je ook niet nat gaan. Nu zit ik best in een vreemde positie: Ik ben namelijk óók fractievoorzitter die ervoor moet zorgen dat ieder partijlid optimaal kan functioneren. Dat is best lastig als je nieuw in de raad bent. Zeker omdat mijn partij ook deel uitmaakt van de coalitie. Dat vereist ook een bepaalde opstelling.

Ik zie Leefbaar Almere als een collectief dat gezamenlijk nieuwe wegen wil bewandelen. Wij vinden het niet erg om debatten te starten waarvan de uitkomst allerminst vast staat. Meer geld geven houdt niet automatisch in dat het ook beter wordt. Maar hoe dan wel? Wij kunnen het antwoord ook niet 1, 2, 3 geven. Laten we dus de discussie aangaan.

Ook de communicatie met bewoners is een aandachtspunt. Met alle informatie die er binnen de gemeente beschikbaar is moet het toch mogelijk zijn inwoners en betrokkenen individueler te kunnen benaderen, of tot op straatniveau. Want wat heb ik als inwoner nou te zeggen over iets wat aan de andere kant van de wijk speelt? En andersom. Communicatie en participatie gaat over iedere Almeerder en ieders omgeving. Wie over alles wil meebeslissen, kan altijd nog de politiek ingaan!