Nieuw in de raad - Jessica Kips (GroenLinks)

Namens GroenLinks is Jessica Kips een nieuw gezicht in de Almeerse gemeenteraad. Voor veel Almeerders heeft de inwoonster van Haven echter een zeer bekend gezicht. Want zij is docent op scholengemeenschap De Meergronden.

“Ik ben en blijf in de eerste plaats een juf”, zegt Kips. “De gemeenteraad zie ik toch voornamelijk als iets wat je doet uit een soort overtuiging als lid van de maatschappij. Natuurlijk zet ik me daar flink voor in, maar als mensen me vragen wat ik doe, dan zeg ik: ik ben juf.”

Sinds 1998 werkt Kips nu op de oudste middelbare school van Almere. “Van oorsprong kom ik uit Delft en ik heb ook enige tijd in Denemarken en Ierland gewoond. Uiteindelijk kwam ik in Almere terecht. Ik woon samen met mijn partner in Haven en werk regelmatig als vrijwilliger bij Landschapsbeheer Flevoland.”

Sinds 2009 is Kips actief voor GroenLinks. “Ik heb praktisch altijd op die partij gestemd. Je kunt mij zeker ‘links’ noemen, maar vooral het milieu heeft mijn passie. Bijna alle partijen hebben naar mijn mening een oprechte zorg voor het milieu, maar in mijn ogen heeft GroenLinks daar als enige een echt maatschappelijke visie op.”

Hoog op de agenda van Jessica Kips staan dan ook de wens om Almere klimaatneutraal te maken in het jaar 2022 en de biologische landbouw. “Maar ook andere zaken, zoals het faciliteren van burgerparticipatie. Je kan wel roepen dat de burgers moeten participeren, maar je moet daar als overheid dan wel de gelegenheid toe creëren. Daar wil ik me zeker op richten.”