Emailadres: jkips@almere.nl
Twitter: @JesKips
Ik zit in de raad sinds: Maart 2014

Namens GroenLinks ben ik sinds de vorige verkiezingen een nieuw gezicht in de Almeerse gemeenteraad. Voor veel Almeerders zal ik echter een zeer bekend gezicht hebben. Ik ben namelijk docent op scholengemeenschap De Meergronden. Ik ben en blijf in de eerste plaats ook een juf. De gemeenteraad zie ik toch voornamelijk als iets wat je doet uit een soort overtuiging als lid van de maatschappij. Natuurlijk zet ik me daar flink voor in, maar als mensen me vragen wat ik doe, dan zeg ik: ik ben juf.

Sinds 1998 werk ik op de oudste middelbare school van Almere. Van oorsprong kom ik uit Delft en ik heb ook enige tijd in Denemarken en Ierland gewoond. Uiteindelijk kwam ik in Almere terecht. Ik woon samen met mijn partner in Haven en werk regelmatig als vrijwilliger bij Landschapsbeheer Flevoland.

Ik ben sinds 2009 actief voor GroenLinks. Ik heb praktisch altijd op die partij gestemd. Je kunt mij zeker ‘links’ noemen, maar vooral het milieu heeft mijn passie. Bijna alle partijen hebben naar mijn mening een oprechte zorg voor het milieu, maar in mijn ogen heeft GroenLinks daar als enige een echt maatschappelijke visie op.

Hoog op mijn agenda staan dan ook de wensen om Almere klimaatneutraal te maken in het jaar 2022 en de biologische landbouw te stimuleren. Maar ook andere zaken, zoals het faciliteren van burgerparticipatie. Je kunt wel roepen dat de burgers moeten participeren, maar je moet daar als overheid dan wel de gelegenheid toe creëren. Daar wil ik me zeker op richten.