Nieuw in de raad - Asjen van Dijk (SP)

“Nu we te maken krijgen met grote bezuinigen op sociaal gebied, zou ik tevreden zijn als we over vier jaar – als deze raadsperiode erop zit – nog steeds overeind houden dat alle Almeerders kunnen leven zoals de universele rechten van de mens voorschrijven. Ook de gehandicapte medemens. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

Asjen van Dijk (61) is opleider van beroep en sinds vijf jaar politiek actief. Hij wil zich vooral sterk maken voor de mensen die het zwakst staan in de samenleving. “Ik heb altijd geroepen dat ik politiek onafhankelijk wilde blijven, maar met de opkomst van de Voedselbanken dacht ik ‘dit kan niet waar zijn’.  Armoedebestrijding is een belangrijk item voor mij. Toen maakte ik een keuze voor de SP. Ik heb momenteel de tijd om mij politiek in te zetten.”

Als kersvers raadslid heeft Van Dijk al een tegenslag moeten verwerken. “Ik was echt heel teleurgesteld dat de SP bij de vorming van het huidige college geen eerlijke kans heeft gekregen. Politiek is hard, maar hier hield ik wel een wrange smaak aan over.”

De inwoner van Filmwijk verwacht veel van de Floriade in 2022.  “Alhoewel dat binnen de SP best een beladen item is, ben ik voorstander van de Floriade. Zonder dat we de financiële kant veronachtzamen natuurlijk. In mijn opinie moet de stad vóóruit. En de Floriade biedt economische kansen. Dat is goed voor de ontwikkeling van de stad, maar ook voor het imago.”

Van Dijk, vader van drie kinderen en opa van twee kleindochters, woont sinds 1989 in Almere. “Eerst in de Kruidenwijk en sinds 1993 in Filmwijk. Daar woon ik nog steeds. Ik ben inmiddels een echte Almeerder.”