Emailadres: avandijk@almere.nl
Twitter: @Asjen1952
In de raad sinds: Maart 2014

Na de grote bezuinigen op sociaal gebied, zou ik tevreden zijn als we bij de volgende verkiezingen nog steeds overeind houden dat alle Almeerders kunnen leven zoals de universele rechten van de mens voorschrijven. Ook de gehandicapte medemens. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.

 Ik ben vader van drie kinderen, opa van twee kleindochters en een kleinzoon en ik woon sinds 1989 in Almere. Eerst in de Kruidenwijk en sinds 1993 in Filmwijk. Daar woon ik nog steeds. Ik ben inmiddels een echte Almeerder. Ik ben opleider van beroep en sinds 2009 politiek actief. Ik wil me vooral sterk maken voor de mensen die het zwakst staan in de samenleving. Ik heb altijd geroepen dat ik politiek onafhankelijk wilde blijven, maar met de opkomst van de Voedselbanken dacht ik ‘dit kan niet waar zijn’. Armoedebestrijding is een belangrijk item voor mij. Ik heb momenteel de tijd om mij politiek in te zetten.

Als inwoner van Filmwijk verwacht ik veel van de Floriade in 2022. Alhoewel dat best een beladen item is, ben ik voorstander van de Floriade. Zonder dat we de financiële kant veronachtzamen natuurlijk. In mijn opinie moet de stad vóóruit. En de Floriade biedt economische kansen. Dat is goed voor de ontwikkeling van de stad, maar ook voor het imago.