Emailadres: rcvdkamp@almere.nl
Ik zit in de raad sinds: Maart 2014

Alhoewel ik al sinds 1991 in Almere woon, ben ik eigenlijk pas de laatste periode maatschappelijk actief geworden. Ik was een zelfstandige interim manager/organisatieadviseur en heb altijd buiten de stad gewerkt. ’s Ochtends eruit en ’s avonds erin. Ik heb mezelf altijd voorgenomen om rond mijn zestigste mij maatschappelijk voor deze stad in te gaan zetten. Enerzijds doe ik dat nu door vrijwilligerswerk te doen bij Humanitas, en nu ook als raadslid. In 2011 ben ik politiek actief geworden.

De keuzes voor Humanitas en D66 komen niet uit de lucht vallen. In mijn werk heb ik altijd voor bestuurlijke issues aan de directietafel gezeten en tegelijkertijd op de werkvloer rond gelopen bij operationele vraagstukken. Die pendel tussen beleid en praktijk inspireerde mij altijd, en realiseer ik nu dus ook weer op deze manier.

Ik vind het van vitaal belang dat Almere zich economisch blijft door ontwikkelen. Ook wil ik de ontwikkeling van de transities in de zorg goed in de gaten houden. De grote wijzigingen hebben grote gevolgen gehad voor veel Almeerders. Daar moeten we als raad alert op zijn. Daarnaast wil ik ook dat de inwoners van de stad weer ervaren dat de politiek hoor- en zichtbaar is voor iedereen.