Emailadres: jmdjong@almere.nl
Twitter: @NicoleJongDe
Ik zit in de raad sinds: Maart 2014

Waarom ik politiek actief ben? Omdat ik verliefd ben op de grondwet. Neem nu artikel 1 uit de grondwet waarin staat dat iedereen gelijk is en gelijke kansen moet hebben. Hoeveel landen hebben die vrijheid? In Nederland doet ieder mens er toe.

Ik ben in Namibië geboren en kwam op mijn vierde naar Nederland waar ik opgroeide in Almere. Hier ben ik docent maatschappijleer. Bij D66 was ik hiervoor fractieassistent en fractiesecretaris. Wat mij in D66 aanspreekt is dat er wordt uitgegaan van de vrijheid voor het individu. Het mag van mij nog veel verder gaan. Nu wordt een bedelaar of straatmuzikant nog van straat geplukt, maar als iemand op die manier aan zijn geld wil komen heeft hij daar toch het recht toe? Niet iedereen is geschikt voor een vaste baan.

Ik kan me verbazen dat zo weinig Nederlanders gebruik maken van hun vrijheid. Democratie ís vrijheid. Als je het ergens niet mee eens bent kan je gewoon een burgerinitiatief starten. Mensen wéten dat vaak niet eens, ook jongeren niet. Voor een burgerinitiatief heb je een bepaald aantal handtekeningen nodig. Nou, via de social media heb je die in mum van tijd gevonden. Op dat moment gaat de gemeenteraad jouw initiatief bespreken. Er is zóveel vrijheid in dit land en de meeste mensen doen daar helemaal niks mee.

Als raadslid richt ik me vooral op onderwijs en media. En als mijn raadsperiode er over vier jaar opzit dan hoop ik dat ik mensen heb kunnen enthousiasmeren om hun vrijheid te benutten.