Nieuw in de raad... Martine van Bemmel (D66)

 

“Er is me al zo vaak gevraagd of ik familie ben van ex-wethouder Cees van Bemmel. Maar nee, ik ben geen familie. Ik ben ook van een andere partij: D66.

Dat Martine van Bemmel (28) bij D66 terecht is gekomen lijkt een vanzelfsprekendheid. “Ik studeerde politicologie en moest daarvoor stage lopen. Via een kennis kwam ik terecht bij de gemeenteraadsfractie van D66 in Den Haag. Daar werd me duidelijk dat deze partij heel goed bij mij past. Ik ben lid geworden en ben nu zeer actief voor de partij, niet alleen als raadslid in Almere maar ook als landelijk publieksvoorlichter bij de Tweede Kamerfractie en het landelijke partijbureau.
De Almeerse kent dus de klappen van de politieke zweep intussen wel. “Dat klopt, maar zelf in de gemeenteraad zitten is toch wel even wat anders, hoor. Ik vind het een eer en ook een hele verantwoording. Laatst vroeg iemand in een kroeg of ik even een glijbaan kon regelen voor zijn huis. Tja, zó werkt het natuurlijk niet!”

Van Bemmel hoopt in de komende vier jaar haar steentje aan Almere te kunnen bijdragen. “Ik heb Economie, Wonen en deel van de Zorg in mijn portefeuille. Ik vind het heel belangrijk dat Almere nog meer uitgroeit naar een stad om niet alleen in te wonen, maar ook te werken en te leven. Dat je hier lekker kan uitgaan. Daar zou ik een steentje aan willen bijdragen. Maar of me dat in vier jaar tijd lukt…?”