Emailadres: mevanbemmel@almere.nl
Twitter: @MartinevBemmel
Ik zit in de raad sinds: Maart 2014

Even voorstellen
Ik zit sinds 2014 in de gemeenteraad. Daarnaast werk ik bij de Tweede Kamerfractie van D66 als hoofd publieksvoorlichting. Van jongs af aan heb ik van mijn ouders meegekregen dat je je moet inzetten om bij te dragen aan je omgeving. Op school was ik dan ook actief in leerlingencommissies en tijdens mijn studie hielp ik als vrijwilliger bij Stichting Opkikker. Ook werd ik lid van D66. Als echte millennial heb ik meegekregen: als je hard werkt, kun je alles bereiken. Tegelijkertijd zie ik in mijn werk en omgeving dat dit niet altijd geldt. Soms door gezondheid, soms door een slechte start in het leven blijkt dat hard werken niet genoeg is. D66 is dé partij die zich inzet voor gelijke kansen voor iedereen. Door te investeren in onderwijs en werkgelegenheid. Door de zorg voor iedereen toegankelijk te maken en te houden.

Waarom ben je actief in de politiek?
Als mensen ergens van uit moeten kunnen gaan is het dat de overheid rechtvaardig handelt en iedereen gelijke kansen biedt. Als ik het gevoel heb dat dit niet het geval is, is dat voor mij een echte trigger om in actie te komen.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

• Meer en ook grote bedrijven naar Almere halen die banen brengen
  • Een conciërge op iedere school aanstellen
  • Het groene klimaat van onze stad verbeteren. Hierbij hoort ook dat het groen in de stad goed onderhouden wordt.

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Almere is als stad volop in ontwikkeling. We kunnen ervoor kiezen afhankelijk te blijven van Amsterdam, of een sterke stad te bouwen met voldoende werkgelegenheid en cultuur binnen de gemeentegrenzen. Ik kies voor het laatste.