Bron foto: Expedia

Ronde Tafelgesprek over economische kansen Toerisme

Op initiatief van AP/OPA en D66 wordt komende donderdag tijdens de Politieke Markt een Ronde Tafelgesprek gehouden over de economische kansen die er voor Almere liggen in de toeristische sector.

Tijdens het Ronde Tafelgesprek komen Almeerse ondernemers aan het woord die deel uitmaken van het Platform Toerisme en Recreatie. Dit platform presenteerde in november een manifest met een tiental aandachtspunten die Almere kan oppakken op het gebied van Toerisme. “Dit manifest hebben we gebruikt als uitgangspunt voor het Ronde Tafelgesprek”, zegt raadslid Gavin Vegersteen (D66). “Ze zijn verwerkt tot negen politieke vragen waarop we met de overige raadsleden hopelijk een antwoord vinden.”

D66 en AP/OPA hopen met dit Ronde Tafelgesprek helder te krijgen welke randvoorwaarden er nodig zijn om een goed beleid en duidelijke eindresultaten op het gebied van Toerisme en Recreatie te realiseren. “D66 benadrukt al jaren dat er grote economische kansen liggen voor Almere”, zegt Vegersteen.

Ook AP/OPA gelooft in de economische kansen op het gebied van Toerisme en Recreatie. “Wij hebben geregeld de wethouder van Economische Zaken gevraagd om de kansen te onderzoeken. Het watergebied is, ook toeristisch gezien, een waardevolle schat. En we hebben hier het grootste loofbos van Europa. Daar wordt weinig mee gedaan en dat is zonde.”

Een aantal ondernemers van Platform Toerisme en Recreatie zal de raadsleden in het Ronde Tafelgesprek toespreken, waaronder waaronder Almere City Marketing, Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere, Stichting Leisure Belangen Almere, Koninklijke Horeca Nederland afd. Almere en de HISWA. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de Burgerzaal.