Emailadres: gmvegersteen@almere.nl
Twitter: @GavinVegersteen
In de raad sinds: Juni 2014

Ik heb Politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en woonde ook enige tijd in de hoofdstad. Toch ben ik teruggegaan naar Almere, waar ik ben opgegroeid. Ik kom uit een links nest, maar al snel merkte ik dat D66 als partij dichter bij mij staat. De D in de naam D66 is reuze belangrijk. Democratie is bij deze partij in elke vezel aanwezig. Dat spreekt mij aan. De partij heeft bovendien altijd oog gehad voor vernieuwing. Dat zie ik nu ook weer. Ik ben benieuwd in hoeverre de digitalisering de politiek kan veranderen. In Almere zie je met Smart City daar al mooie voorbeelden van. Oudere raadsleden kijken daar wellicht toch anders naar dan mijn generatie. Die zijn er niet mee opgegroeid.

Almere is mijn geboorteplaats. Ik ben er opgegroeid, kreeg onderwijs op het Baken Park. Als de raad een beslissing neemt over de Jeugdzorg, zie ik onmiddellijk de invloed daarvan bij mijn vrienden die hier wonen. Het is ook interessant om te merken dat zij de informatie tot zich nemen via internet of social media. Misschien is mijn taak in de raad wel om dat goed aan de overige raadsleden duidelijk te maken. Net zoals de situatie voor jongeren op de woning- en de arbeidsmarkt.

Binnen de partij richt ik mij op het evenementenbeleid en de vrije-tijdseconomie (toerisme/recreatie). Ik denk dat Almere op dat gebied ook moet kijken hoe de het voor jongeren aantrekkelijker gemaakt zou kunnen worden.