Email: rbosch@almere.nl
Twitter: @roeliebosch
Ik zit in de raad sinds: Maart 2006

Deze raadsperiode ben ik alweer aan mijn derde termijn begonnen en toch is het deze raadsperiode opnieuw wennen. We zitten nu in de oppositie en dat betekent dat we anders te werk moeten gaan. Als je in de coalitie zit dan maak je je bij de coalitieonderhandelingen al sterk voor de punten waar je de komende vier jaar aan wilt werken. Het is een kwestie van vooruit kijken wat er gaat spelen. In de oppositie moet je die momenten zien te pakken.

Niet alles is gelukkig meer nieuw voor mij. Ik weet intussen wel welke partijen met welk argumenten zijn te benaderen. Dat is belangrijk wanneer je agendavoorstellen succesvol wilt laten zijn. Iedereen moet zich er een beetje in kunnen vinden. Ook de coalitie. Het moet om verbeteringen van het beleid gaan. Het is zinloos om met voorstellen te komen die lijnrecht tegen het coalitieakkoord ingaan.

De ChristenUnie is een partij die haar oor graag te luisteren legt bij organisaties. Vooral in de zorg. Maar we bezoeken bijvoorbeeld ook iedere maand een wijk in Almere. We willen weten wat er leeft in de stad. Zelf zal ik me deze raadsperiode vooral op het gebied van de Zorg laten horen. Laatst was ik op bezoek bij een echtpaar die thuis een meervoudig gehandicapt kind verzorgt in combinatie met werk. Die moet door de transitie in de zorg een nieuwe en omslachtige indicatie regelen. Zo’n voorbeeld kun je dan gebruiken om het beleid te verbeteren. Dat is een taak die je als raadslid altijd voor ogen moet houden.