Email: ampbenard@almere.nl
Twitter: @marcelbenard
Facebook: marcel.benard.39
Zit in de raad sinds: Maart 2014

Even voorstellen
Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Daarnaast ben ik ondernemer. Vanuit mijn geloof is mijn overtuiging dat ieder mens meetelt. Mijn drijfveer in de politiek is mijn geloof. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens waardevol is.

Waarom ben je actief in de politiek?
Als christen zet ik me graag in voor kwetsbare mensen die hulp nodig hebben en voor de bloei van onze stad en alle Almeerders. Als Almeerder wil ik een stad wonen waar iedereen zichzelf kan zijn. Ook als je in schulden zit of zorg nodig hebt. We mogen best wat trotser zijn op onze stad. Heel veel Almeerders zetten zich in voor anderen. Wij vinden het belangrijk dat mantelzorgers ook af en toe de ruimte hebben om hun zorgtaken aan anderen over te dragen en even terug te schakelen. Almere moet ook het groene karakter behouden. Er is veel eenzaamheid.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten voor deze raadsperiode?

  • Dat we zorgen voor wat kwetsbaar is
  • De we oog hebben voor de toekomst van jongeren
  • Dat we een stad maken waarin het aangenaam leven is

Wat kan de Almeerder van jou verwachten?
Iedere Almeerder is waardevol en dat betekent dat we zo goed mogelijk aansluiten bij wat ieder nodig heeft. Ik wil dat de wachtlijsten voor betaalbare huurwoningen korter worden korter. Gezinnen krijgen meer aandacht. En ouderen krijgen waardering om wie ze zijn en wat ze hebben bijgedragen aan de gemeenschap.