Email: rjhclaessens@almere.nl
Twitter: @rene_cl
Ik zit in de raad sinds: 2014

Even voorstellen
Ik ben een 41-jarige vader van twee zoons (10 en 8). Ik ben getrouwd en woon alweer dertien jaar in Almere Buiten. Daarvoor heb ik op verschillende plaatsen in het land gewoond, ook in het buitenland.

Waarom ben je actief in de politiek?
In mijn familie zijn meerdere mensen actief in de politiek. Ik kom uit Limburg dus daar is het CDA van oudsher goed vertegenwoordigd. Maar die familieleden zaten ook bij lokale partijen. Dat zorgde voor interessante discussies tijdens verjaardagsfeestjes. Daar is mijn belangstelling voor politiek aangewakkerd. Ik heb mede om die reden ook de school voor journalistiek in Tilburg gevolgd en ben nu al een aantal jaar fractieassistent bij het CDA.

Wat zijn je belangrijkste speerpunten in de komende periode?
Ik ga me richten op Wonen, Bereikbaarheid en Economische Zaken. Ik weet inmiddels dat je ook als fractieassistent een verschil kunt maken. Ik hou van tastbare resultaten. Zo hebben wij in de vorige raadsperiode als CDA de gevaarlijke fietskruisingen in kaart gebracht. En dat heeft ook tot oplossingen geleid bij de Achillesstraat in Poort en de kruising bij station Muziekwijk.

Wat kan de Almeerder van je verwachten?
Ik hoop dat ik weer tastbare resultaten kan realiseren. Ik wil me sterk maken voor kleine zorginitiatieven die vaak ondergesneeuwd raken. En natuurlijk wil ik mijn aandacht richten op ouderen. Vaak wordt dat weggeschoven omdat specifieke aandacht voor ouderen onder ‘doelgroepenbeleid’ valt, maar dat is niet terecht. Jongeren krijgen ook specifieke aandacht, dus waarom ouderen niet? Belangrijk, want de komende jaren zullen er steeds meer ouderen in Almere bijkomen.