Uitleg over speelplaats in stadscentrum

Bewoners van het stadscentrum (verenigd in het Platform Almere Centrum) willen graag in het stadscentrum een speeltuin voor de kinderen die in het centrum wonen. De speelplek zou dan ook toegankelijk moeten zijn voor kinderen van ouders die het centrum bezoeken.

Op initiatief van het CDA wordt komende donderdag een Ronde Tafelgesprek gehouden waarin de bewoners de gemeenteraadsleden informeren over hun plan. “Ik denk dat niet veel mensen weten dat er in de huizen boven de winkels in het stadscentrum ook gezinnen met kinderen wonen”, zegt raadslid Johan van der Kroef (CDA).  “Die willen ook graag in de buurt kunnen spelen. Tegelijkertijd kunnen kinderen van bezoekers ook van de speeltuin gebruik maken. Een sympathiek idee.“
Ook mensen van welzijnsstichting De Schoor zijn uitgenodigd omdat ze betrokken waren bij het idee.  Van der Kroef: “Ik hoop dat raadsleden ook enthousiast raken. Ik weet dat er al een gewenste locatie was, maar dat die is afgewezen. Ik wil wel eens weten waarop dat is vastgelopen. De moeite waard om te bekijken, lijkt me.”