CDA zet onveilige fietskruisingen op de kaart

Op Facebook is het CDA onlangs een meldpunt gestart waar Almeerders onveilige fietskruisingen konden melden. “Daar is bijzonder veel op gereageerd”, zegt Johan van der Kroef (CDA). Donderdag presenteert hij de uitkomt tijdens de Politie Markt.

“Duidelijk is dat de kruising bij winkelcentrum Muziekwijk het meest genoemd wordt”, zegt Van der Kroef. “We zijn daar wezen kijken. Die is inderdaad ook bloedlink. Automobilisten moeten eerst het spoor onderdoor, moeten dan de busbaan oversteken en parallel met die busbaan loopt daar een fietspad achter.”
Het CDA wil de lijst met gevaarlijke kruispunten bespreken tijdens de komende Politieke Markt. “We hebben een lijst van 50 kruisingen. Het centrum van Buiten scoort ook hoog. Daar sluiten fietspaden door de herinrichting niet meer op elkaar aan. De Evenaar is ook een pijnpunt.”
Het CDA wil dat de wethouder en de overige raadsleden maatregelen nemen om de gevaarlijke punten in kaart te brengen en maatregelen te nemen. “Aanpassen van die kruising bij Muziekwijk zal een dure zaak worden”, vreest Van der Kroef. “Maar is misschien wel noodzakelijk. Op sommige punten zou bijvoorbeeld het ophangen van een spiegel al volstaan. Almere blijft een veilige stad doordat we gescheiden verkeersstromen hebben. Maar soms leidt dat juist tot gevaarlijke situaties. Vooral de combinatie busbaan/fietspad is soms erg gevaarlijk.”