Verbouwing raadzaal en vergaderkamers

Donderdag 20 juli is de laatste Politieke Markt van het jaar. Daarna gaat de gemeenteraad tot 21 september met reces. Met de start van het reces, begint ook gelijk een grote verbouwing van de raadzaal en vergaderkamers van de gemeenteraad. En dat is om verschillende redenen nodig.

De raadzaal is inmiddels bijna twintig jaar geleden voor het laatst opgeknapt en heeft dringend een opknapbeurt nodig. Omdat Almere in 2016 meer dan 200.000 inwoners heeft gekregen, zullen er daarnaast na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 niet meer 39, maar 45 raadsleden zijn. En dat past niet in de huidige raadzaal. Ook de vergaderkamers van de gemeenteraad moeten hieraan aangepast worden.

Bovendien is de algemene toegankelijkheid van de raadzaal en vergaderkamers niet meer van deze tijd. Voor veel mensen is het lastig om naar de Politieke Markt te komen. Voor iedereen, en in het bijzonder voor minder validen, wordt het straks eenvoudiger om de Politieke Markt te bezoeken. Tenslotte wordt ook de techniek verbeterd. Nu krijgen we nog vaak klachten dat de Politieke Markt slecht online te volgen is. Straks is ook dat verleden tijd.

Als alles volgens planning verloopt zijn de nieuwe vergaderkamers eind 2017 klaar en de nieuwe raadzaal eind januari 2018. Tot die tijd vergadert de gemeenteraad op andere locaties in het stadhuis. Komt u een Politieke Markt bezoeken na de zomer? In het stadhuis zullen we u duidelijk aangeven waar u naar toe moet! (Klik op de foto om deze te vergroten)

Impressie van de nieuwe raadzaal (zij-aanzicht)
Impressie van de nieuwe raadzaal (bovenaanzicht)
Impressie van de nieuwe gang (fractiekamers)