Raadpraat Richard Vierbergen

Raadpraat – ‘Busje met toeter erop door de wijk laten rijden’

Stelt u zich eens voor dat u gemeenteraadslid in Almere zou zijn. Wat zou u dan willen veranderen aan de stad? We vragen het in deze rubriek aan Almeerders, zoals ondernemer Richard Vierbergen.

“Ik vind allereerst dat de gemeenteraadsleden goed werk leveren. Toch heb je altijd dingen die beter kunnen. Zelf heb ik dat met woningbouw. Dat zou ik dus aanpakken als raadslid. Mede door de crisis zijn er veel te weinig woningen beschikbaar. Als een woningbouwvereniging veertig woningen erbij krijgt, is er direct een wachtlijst van 600 mensen. Het is net als in mijn Utrechtse jeugd: je moet je eigenlijk al bij je geboorte als woningzoekende inschrijven. Dat is tamelijk bizar. Een ander punt is communicatie. In mijn werk loop ik vaak met een camera door de stad. Dan kom je met veel mensen in gesprek. Mensen klagen natuurlijk graag, maar toch merk ik dat ze vaak geen idee hebben waar de gemeente mee bezig is. Met andere woorden: de communicatie is slecht. Dat uit zich dan in boze reacties op bomenkap, of wijzigingen in de straat. Ik weet ook niet hoe dat beter kan, maar ik zou er wel creatief over na willen denken als ik raadslid was. Ik had laatst een gek idee: wat nu als je gewoon met een busje door de wijk rijdt met zo’n toeter erop? Daarin kondig je een informatieavond aan of zo. Heel ouderwets, maar het trekt wel de aandacht. Het zou helemaal leuk zijn als de bewoners dan ook even in dat busje plaats kunnen nemen om over het onderwerp te praten.”