Motiemarkt 2017 en Dag van de Democratie

Doet u mee met de Dag van de Democratie?

Vorige week plaatsten we al een eerste programma van de Dag van de Democratie. Inmiddels is het wat meer uitgewerkt en kunnen we u al concreet vragen om deel te nemen aan de volgende onderdelen:

Fotowedstrijd: tijdens deze dag is er een tentoonstelling over dertig jaar politiek in Almere. Bij deze tentoonstelling zouden we ook graag foto’s van bewoners willen laten zien met uw beeld van wat u mooi vindt aan Almere, of juist – als u raadslid zou zijn – zou willen veranderen. Wilt u meedoen met de fotowedstrijd? Stuur dan voor 22 september uw foto (of foto’s) naar raadsgriffie@almere.nl. De foto’s worden beoordeeld door een professionele jury en de mooiste foto krijgt een mooie prijs.

Debattraining: raadsleden gaan tijdens de raadsvergaderingen vaak met elkaar in debat. Zou u het leuk vinden om van een docent debatteren eens een debattraining te volgen? Geef u dan op voor deze training! De training vindt plaats om 13.30 uur en om 15.30 uur. De training duurt een uur, tijden zijn onder voorbehoud.

Workshop ‘hoe kan ik invloed uitoefenen in de Almeerse democratie’: deze workshop gaat over hoe democratie werkt en welke instrumenten bewoners hebben om invloed uit te oefenen als bewoner. We nodigen u van harte uit om aan deze workshop deel te nemen. Tijdens deze workshop zal een raadslid ook uitleggen wat het werk van een raadslid inhoudt. Deze workshops zijn om 12.30 uur en om 14.30 uur. De workshop duurt een uur, tijden zijn onder voorbehoud.

Voor de training en workshop kunt u zich opgeven via raadsgriffie@almere.nl

Raadsledenbingo: komt u ook naar de raadsledenbingo? Hiervoor hoeft u zich niet op te geven. De bingo vindt plaats om 13.00 uur en om 16.00 uur. Met mooie prijzen!

Motiemarkt: en uiteraard is er ook vanaf 15.00 uur de motiemarkt waar u zich voor kunt opgeven. Heeft u een goed idee voor Almere en wilt u dat aan raadsleden presenteren? Meldt u dan aan via deze website.

Heeft u (kleine) kinderen? Daar zorgen we voor! Er is een kinderspeelhoek met entertainment voor de kinderen.