Burgeractiviteit: parkeerprobleem Europalaan

Parkeerprobleem Europalaan op politieke agenda

Winkeliers en bewoners van de Europalaan in Poort willen dat het parkeerprobleem aldaar wordt opgelost. Ze hebben voldoende handtekeningen opgehaald om de kwestie komende donderdag op de agenda van de Politieke Markt te krijgen.

Volgens Jennifer van den Broek van de winkel Jennifer’s Bloemen wordt al minstens twee jaar geprobeerd de kwestie onder de aandacht te krijgen. “Het probleem is dat de parkeerplekken voor onze winkels aan de Europalaan bezet worden gehouden door mensen die bijvoorbeeld carpoolen of met de trein verder reizen. Ook sommige bewoners, die boven de winkels wonen, zetten hun auto er de hele dag neer terwijl ze aan de achterkant van het pand een eigen parkeerplaats hebben. Het leidt tot gevaarlijke situaties van automobilisten die soms wel drie rondjes rijden om een parkeerplek te vinden.”

De winkeliers en bewoners zien het liefst dat de Europlaan een ‘blauwe zone’ wordt waar hooguit een uur geparkeerd mag worden. Van den Broek: “Maar volgens de gemeente is dat niet mogelijk. De reden daarvoor hebben ze nooit goed uit kunnen leggen. We begrijpen het ook niet want achter ons, bij basisschool De Droomspiegel, is er wel een blauwe zone ingesteld.”

Tijdens de Politieke Markt van 7 december hopen de initiatiefnemers dat de wethouder en de raadsleden wel kunnen uitleggen waarom een blauwe zone niet mogelijk is. En ze hopen dat er dan alsnog een blauwe zone kan worden ingesteld. “Een andere optie is om schuine parkeervakken te maken, dat zorgt voor meer capaciteit”, stelt Van den Broek die echter de optie om betaald parkeren in te voeren niet ziet zitten. “Een blauwe zone lijkt het meest logisch. Hopelijk zien de raadsleden dat ook in.”